Fjällkor, tips till säkerhetsrådet och om att gifta sig vid första ögonkastet

41 min

Deltagare från ”Gift vid första ögonkastet” uppmanar att formatet läggs ner. SVT:s projektledare svarar på kritiken. Och är svenska fjällkor lika goda som de pensionerade mjölkkorna i Galizien?

Att äta riktigt gamla kossor är den nya kött-trenden i London. Korna kommer från Polen och får beta klart i Baskien innan de säljs på lyxkrogar. Kan vi få liknande kött i Sverige? Robert Nilsson som är mjölkbonde kommer hit och berättar om det är möjligt. Vi frågar också Elisabet Qvarford, VD på Svensk kött, om hon märker av trenden.

I TV-serien ”Gift vid första ögonkastet” parade experter ihop människor som inte kände varandra och de sågs första gången på bröllopet. I ett upprop inför tredje säsongen uppmanar nu flera av de tidigare deltagarna Sveriges Television att lägga ner formatet. Siri Bergerud som är programmet kommer hit och svarar på kritiken.

För att ge den svenska regeringen lite inspiration har Thomas Nordegren kollat vad de nuvarande länderna i säkerhetsrådet har gjort. Nya Zeeland verkar mest likna Sverige medan Venezuela har haft en del bisarra utspel.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Fabian Asserbäck


Vill du höra av dig till oss?

Här kan du diskutera programmet med andra lyssnare!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista