Säsongspremiär för Bit för bit med Pia!

Här finns inget ljud

Det är dags för nya spännande, roliga avsnitt av P2:s musikaliska frågesport. Dominiquarna möter Göteborgssymfonikerna och det bjuds inte bara på kamp utan även en hel del reflektion och skratt!

– Musik är väldigt viktigt på flera plan, men det är skönt att ibland få bryta mot den gravallvarliga seriositeten, slappna av och få flamsa och tramsa lite. Det här är tillfället! säger Erik Risberg som tävlar för Göteborgssymfonikerna tillsammans med Cecilia Hultkrantz som är glad att vara tillbaka:
– Det är en lyx och kul bara att få vara med, men det är klart att det alltid är roligast att vinna, annars skulle man väl ljuga.

Monica och Carl-Axel Dominique laddar också inför säsongspremiären:
– Det roliga är att det är så oförutsägbart, det är skeendets natur. Det är ingen idé att vara nervös, det blir ju inte bättre för det!

I premiärprogrammet söker vi bland annat en färg, en intagande plats samt en väldigt målmedveten tonsättare. Vi lyssnar på tre smäktande vackra stycken för piano och hör hur Carl-Axel ger Erik en lektion i hur man bäst spelar just piano.

Hjärtligt välkommen att fira lördagarna i sommar med ”Bit för bit med Pia”!

Pia Johansson leder en rolig, folkbildande och fyndig frågesport där några av Sveriges främsta musikexperter gör upp om vem som kan mest. Sänds även på måndag kl 14.57 i P2 Musik.

Producent: Andreas Lindahl.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista