Språkprogram och nyheter för barn och unga

Här finns inget ljud

Språkprogram och nyheter för barn och unga

13:00-13:12 En flugas liv – meänkieli
Jag blir kär
Flera dagar gammal är flugan vuxen och det är dags att para sig så det blir nya fluglarver. En berättelse av Bisse Falk. Berättare och översättning till meänkieli: Hans Stenudd. Del 5 av 5. UR.


13:12-13:24 Vad ska vi göra idag? – finska
Bengt och Bodil leker på lekplatsen
Bengt och Bodil vet inte vad de göra, men så möter de Love och Alina som ska gå till lekplatsen. Skådespelare: Tuomas Ojala och Mia Poppe. Serie med roligt ordförråds-bygge. Del 2 av 6. UR.


13:24-13:34 Moderna spökhistorier – finska
Spökbussen
Felicia åker till den stora staden för att ha kul, men på bussen dit blir hon orolig. De övriga passagerarna har inga ansikten! Sitter hon på en spökbuss? Uppläsare: Tuomas Ojala. Del 6 av 9. UR.


13:36-13:51 Radioskrivarklubben – nordsamiska
Stallo och Jultomten
En jätte och hans muskompis vill åka till Ikea för att köpa en magisk säng. Berättelsen är skriven av elever vid Sameskolan i Gällivare. Medverkande: Per-Josef Idivuoma och Lea Simma. Musik och sång: Ivan Höglund. Programledare: Per Jonas Partapuoli. Del 6 av 10. UR.


13:51-13:58 Ealli muitalusat
Boazu
Barnen Mihkal-Ailo Blind, Anne-Merethe Sikku och Lova Blind Juhlin i Övre Soppero träffar Solveig Blind som berättar sagan om vildrenen och tamrenen. Anna Sunna samtalar med barnen om renen, renens olika horn och om kalvmärkning. Ett rim om renen med guldhorn. Tekla och Alina Wasara sjunger heargi mu heargi - sång om renen. Del 1 av 6. UR.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista