Musikfesten fortsätter!

Här finns inget ljud

Vem av deltagarna är det som om somrarna drar på sig kåpan, går runt i Visby och sjunger i – gosskör? Och är det verkligen så petigt med färgnyanser?

– Jahaja, nu är man tillbaka i Bit för bit, konstaterar Marcus och ser ovanligt oskyldig ut. – Det är svårt att vara ödmjuk när man är perfekt på alla vis, kontrar Göran snabbt.

Göteborgsoperans Rut Pergament och Göran Gademan är de enda av våra tävlande som varit med sedan starten. De är snabba, skärpta och efter två andraplaceringar dessutom på jakt efter revansch! (Men är det verkligen revansch Göran är ute efter och inte... hämnd?) Lag Hjärnkaminernas sångvolym är erkänt hög även om Torbjörn Eriksson, årets nykomling tillika Kungliga Operans presschef, sjunger hellre än bra. Skönsjungandet överlämnar han med varm hand över till fjolårsvinnande barytonen Marcus Jupither.

I midsommardagens Bit för bit söker vi bland annat namnen på en flickas föräldrar, ett djur och tre riktiga körklassiker.

Hjärtligt välkommen att fira lördagarna i sommar med ”Bit för bit med Pia”!

Pia Johansson leder en rolig, folkbildande och fyndig frågesport där några av Sveriges främsta musikexperter gör upp om vem som kan mest. Sänds även på måndag kl 14.57 i P2 Musik.

Producent: Andreas Lindahl.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista