Dags att förbjuda religiösa friskolor?

41 min

Gymnasieminister Aida Hazialic går nu ut och uppmanar till en diskussion om de religiösa friskolornas framtid. Debatt i Människor och tro mellan ministern och Annika Eclund, Kristdemokraterna.


Ny kristen webbplats till försvar för traditionell äktenskapssyn

Svenska Evangeliska Alliansen har lanserat en webbplats som vill försvara det traditionella äktenskapsbegreppet, att det är förbehållet man och kvinna. Vad vill man åstadkomma med sajten? Och är den homofientlig? Hör Stefan Gustavsson, generalsekreterare i Svenska Evangeliska Alliansen, och Malin Strindberg, vikarierande kyrkoherde i Gustav Vasa församling.


Historiskt kyrkomöte slutade i stor besvikelse

Nyligen avslutades det stora ortodoxa kyrkomötet på Kreta. Tanken var att för första gången på många decennier samla alla de bysantinska kyrkorna. Men mötet infriade inte alls förväntningarna. Möt bl a en besviken Mischa Jaksic, ortodox samordnare för Sveriges kristna råd. Ett reportage signerat Elin Lemel.


Sorg och storpolitik

Sorgen i Palestina heter prästen och författaren Kerstin Vinterheds nya bok. En berättelse om den privata sorgen efter hennes man Bengt, och om två avgörande resor till Israel och Palestina. Kerstin Vinterhed gästar Människor och tro.


Hör också människorättsaktivisten Priyanka Bose, om situationen i huvudstaden Dhaka efter den senaste veckans två terrorattentat i Bangladesh.


Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista