USAs firande av nationaldagen, alliansens gemenskap och kärleksberoende

41 min

Hur bör 4 juli firas år 2016? Vad behöver partierna inom alliansen enas om för att kunna ha ett lyckat samarbete? Och hur kan man råda bot på ett kärleksberoende?

Idag har Louise Epstein bjudit in Marilyn Bojler, ordförande i American Women's Club i Stockholm, för att prata om den amerikanska nationaldagen. Många amerikaner firar principerna i självständighetsförklaringen just på nationaldagen. Vad känns mest relevant i vår tid? Och varför är den 4 juli en utmärkt dag att registrera sig inför presidentvalet?

Under den senaste tiden har det kommit flera exempel på att allianspartierna har olika uppfattning i en rad frågor t ex lägstalöner, energi och EU. Hur djup är sprickan och vad behöver partierna främst hitta lösningar på om de ska kunna gå till val tillsammans? Ledarskribenterna Tove Lifvendahl, SvD, och Erik Helmerson, DN, medverkar.

Och så undrar Louise om kändis-läkaren Dr Drew har rätt när han menar att sångerskan Taylor Swift är kärleksberoende. Psykologen och psykoterapeuten, Madeleine Gauffin, reder ut fenomenet i dagens Nordegren & Epstein.


Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Fabian Asserbäck

Epost: nordegreneptein@sverigesradio.se

Här kan du besöka oss i sociala medier:

Twitter: @Nordegren @LouiseEpsteinP1

Facebook: Nordegren & Epstein i P1

Instagram: Nordegren & Epstein i P1 @NordegrenEpstein #NordegrenEpstein

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista