God morgon alla svenska sommarfirare!

Här finns inget ljud

Landet grönskar och blommar och i varenda buske finns en sommarkoloni verkar det som. Och i dagens Efter sex- Ulf Elfving med låtarna du aldrig glömmer så startar vi just med ett brev från kolonien.

Melodin till Brev från kolonien kommer från en opera, nämligen Ponchellis La Gioconda - som syftar på konstverket Mona-Lisa. Men Cornelis Vreeswijks text från 1964 är förstås lite annorlunda. Det är som vanligt en härlig blandning signerad musikredaktör Kerstin Behrendtz som vi bjuds på denna söndagsmorgon.

Vi får höra vilken låt det var som Björn och Benny skrev till Lena "Är det konstigt att man längtar bort någon gång" Andersson. Och så öser det ner lite regn över Siw Malmqvist. Vi får också höra en Helsingborgstjej, som turnerat med ABBA, haft egen TV-show, spelat huvudroll i Lasse Åbergs Repmånad och legat etta på Tio i topp längre än någon annan och året var 1973. Vem hon är? Jo, Lena-Maria Gårdenäs. 

Välkommen att ligga kvar i sängen eller lyssna närhelst du vill. Du kan också ladda ner låtarna i spotify - länk finns här ovan. God morgon!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista