Finlandssvenska midsommarsångfåglar och gatukonst som siktar högt

39 min

Jannike från Finland satsar på Tyskland, streetkonstnären Otto Maja beskriver gatukonstens Helsingfors och Frida Andersson bjuder på livemusik i studion. Säsongsavslutning med midsommarstämning!

På midsommarafton är det finlandssvenskorna som dominerar Populas gästlista. Artisten Jannike firar både sin födelsedag och den stundande Tysklandssatsningen. Hon har tävlat i finska Idol, coachat Finlands Lucia och körat bakom finska storstjärnor som Katri-Helena, Jari Sillanpää och Jukka Poika, men nu är det den egna solokarriären som gäller.

Frida Andersson kommer med sin gitarr till Populastudion. Hennes svenskspråkiga cover av Rauli "Badding" Somerjokis evergreen Paratiisi tillsammans med Bo Sundström från Bo Kaspers orkester var mångas favorit förra året och just nu är hon singelaktuell med egna låten En idiot. Vi snackar midsommarpreferenser och Frida kör de nämnda låtarna live i studion till vår stora förtjusning!

I Haloo Helsinki snackar vi gatukonst med konstnären Otto Maja som ligger bakom Finlands största muralmålning på en 28 meter hög husfasad i Björneborg.

Allt detta, massa sköönii musiikkii och snillrik sverigefinsk retorik i Popula med Erkki Kuronen och Maija Waris samt vår pigga finlandssvenska sidekick Elin von Wright från Finnblicken.

Lyssna i P4 och Sisuradio på midsommarafton kl 20.40!

Musik som spelats i avsnittet

 • 20.42
  Pariisin Kevät - Kesäyö
  Album: Kesäyö
  Kompositör: Arto Tuunela
  Bolag: SONY
 • 20.46
  Jannike - Into The Sun
  Album: Into The Sun
  Kompositör: Niklas Rosström
  Bolag: GO & DO MUSIC
 • 20.52
  Jannike - Hug Me
  Kompositör: N, A
  Bolag: GO & DO MUSIC
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista