Attentatet i Nice – hur påverkas det franska samhället?

41 min

Vad händer med tilliten i ett samhälle som gång på gång skakas av besinningslösa våldsdåd? Hör frilansjournalisten Ingmarie Froman och Klas Borell, professor i sociologi.


Baptistprästen som utmanar regimen i Zimbabwe

Under rubriken ”My flag” har baptistprästen Evan Mawaririe publicerat ett antal regimkritiska filmer på youtube som fått stor spridning och samlat folk till strejker och aktioner riktade mot Mugabe-regimen i landet. Häromdagen fängslades Mawaririe, men folkets missnöje, fattigdomen och kraven på reformer består. Vi pratar med Peter Svensson, Svenska Kyrkans internationella representant i södra Afrika.


Vad händer när kyrkan blir entreprenör?

”Att tjäna sin nästa” är ju ett klassiskt kristet ideal. Men när kyrkan blir entreprenör tillkommer kravet på att ”tjäna pengar”. Går det att förena de här två idéerna? Och hur märker man på t ex ett vårdboende att det är kyrkan och inte kommunen som är ägare? Vår reporter Elin Lemel har besökt en kyrka i Huskvarna som gett sig ut på vård & omsorgsmarknaden.


Uppdrag: Att göra världen lite, lite bättre.

Om engagemang, uthållighet och kanske en och annan kompromiss? Möt Hala Mohammed, vice ordförande för Röda Korset, och också ordförande för Röda korsets ungdomsförbund.Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".