Ett avsnitt från P2 Live
Fyra möten i P2 - del 1: Lisa Nordström & Burcu Ada
Lör 09 jul 2016 kl 18:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Elektronikamusikern och ljudkonstnären Lisa Nordström möter den turkiska sångerskan Burcu Ada och tillsammans skapar de en alldeles ny musik. Det här är programmet om deras möte.

En serie i fyra delar av Lotta Malmstedt som skildrar satsningen Fyra möten i P2, där två musiker från skilda miljöer går in i ett musikaliskt möte. Första delen - turkiska sångerskan Burcu Ada möter ljudkonstnären och musikern Lisa Nordström som tidigare var en av medlemmarna i duon Midaircondo.

Vad händer när en improvisationsmusiker och ljudkonstnär från elektronikascenen och en turkisk sångerska, expert på kvartstoner och komman, stängs in i en studio tillsammans för att skapa musik?

I det första programmet av P2:s serie Fyra möten träffas Lisa Nordström från Göteborg och Burcu Ada från Izmir för första gången. I Musikmagasinet får du följa deras arbete att göra ny musik för en konsert tillsammans.

Det musikaliska mötet ägde rum på Radiohuset i Malmö under tre dagar i september 2015 och avslutades den fjärde dagen med en konsert på det nya konserthuset Malmö Live.


Konserten hör du i P2 Live den 28 december kl 20.

Fyra möten i P2 är ett samarbete med Malmö Live.

Musik som spelats i avsnittet

  • 18.10
    Burcu Ada, Lisa Nordström - Improvisation 2
    Kompositör: Burcu Ada, Lisa Nordström
  • 18.25
    Burcu Ada, Lisa Nordström - Improvisation 3
    Kompositör: Burcu Ada, Lisa Nordström
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".