Rockabillycountry med Fatboy, nytolkning av Malena Ernman och Skövdesonen Mike Perry utmanar till Svensktoppen

Här finns inget ljud

Som vanligt är Micke Cederberg programledare när Carolina Norén har semester. Hans andra roll som utmanaransvarig släpper fram Fatboy, Malena Ernman och Mike Perry.

Fatboy - 20-årsjubilerande alternativa rockabillycountrygruppen prövar lyckan på Svensktoppen. Det var deras kärlek till country som förde dem samman på 90-talet och nu har de bland annat gjort en låt till senaste plattan ihop med Joakim Berg från Kent. Dock inte den som är utmanare för den heter "Cruel Love".

Malena Ernman - 1971 toppade Dan Eriksson från Åland Svensktoppen med sin tolkning av den snart 120 år gamla "Barndomshemmet". Malena har låtit operarösten vila när hon spelade in denna låten för att ta tillbaka den svenska musiken från nationalistiska grupper. Nu är det Malena som prövar lyckan med den som utmanare.

Mike Perry feat. SHY Martin - Bakom artistnamnet Mike Perry döljer sig Mikael Persson. Han är en doldis som jobbat med musik i många år hemma i Skövde vid sidan om sitt jobb med dieselmotorer för ett stort bilföretag. Han har toppat DigiListan i P3 flera veckor med låten som utmanar som heter "The Ocean" och där han får sånghjälp av en tjej som kallar sig för SHY Martin.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista