Kan man nå Gud via sex?

41 min
Hör sexualitet och andlighet ihop? Möt Eva Freya Christiansson, som fann andlig fördjupning genom en kurs i tantrasex. Ett reportage signerat Lollo Collmar.

I reportaget hör du också Ute Steyer, rabbin i Stockholms judiska församling, samt Elisabeth Gerle, präst och forskare inom Svenska kyrkan, och professor i etik vid Lunds universitet.  


Det kristna korset i okristlig kampanj?

Svenska kyrkans kommunikationschef Gunnar Sjöberg har hamnat i blåsväder efter att ha kritiserat ”Mitt kors-kampanjen”, ett upprop på sociala medier om att visa sitt kristna kors som ett stöd för förföljda kristna. Föst kallade Sjöberg kampanjen för ”okristlig”, sedan nyanserade han sig och ville själv vara en del i uppropet, men han tycker fortfarande att kampanjen är problematisk ”i en tid av nationalism och islamfientlighet”. Men går det inte att vara tydlig med ett kristet ställningstagande utan att vara fientlig mot islam? Hör Gunnar Sjöberg i Människor och tro.

 

Är den kristna högern i USA på väg att tyna bort?

Länge har den kristna högern varit en avgörande maktfaktor i amerikansk politik, en grupp som ingen person med ambition att bli president har kunnat går förbi. Men nu är rörelsen rejält försvagad. Vad beror det på? Och har tiden sprungit ifrån den kristna högern? Hör författaren och journalisten Martin Gelin och Roland Poirier Martinsson, filosof och författare.

 

Vad gjorde Jesus från åtta års ålder och fram till trettio?

Hur skaffade han sig den livserfarenhet som kommer till uttryck i Bergspredikan? Vad hände under de år han är ”försvunnen” ur evangelierna?Det här mellanrummet skildras nu i en ny roman med titeln Människosonen, och författaren Lennart Hagerfors är vår gäst.