Nya Vågen från Luleå

44 min
Debatt om framtiden för vägbiblioteken med David Ericsson, författare och lastbilschaufför, Lotta Durgé, kulturansvarig på fackförbundet Transport, Henrik Toremark, stabschef på kulturdepartementet Au Contraire med Mattias Alkberg, musiker Kritikersamtalet om vad som händer när kvinnor skriver arbetarhistoria. Författarna Annica Wennström och Anna Jörgensdotter. Programledare: Kerstin Wixe

Det har varit upp till kamp under hösten för att rädda vägbiblioteken. Hur tänker regeringen göra med satsningarna på Kultur i Arbetslivet? Blir det några fortsatta pengar till de populära ljudboksbiblioteken längs vägarna, eller kommer de att läggas ner? Det ska vi diskutera i Nya Vågen idag. Medverkar gör David Ericsson, författare och lastbilschaufför, Lotta Durgé, kulturansvarig på fackförbundet Transport och Henrik Toremark, stabschef på kulturdepartementet.

Dessutom ett samtal om två kollektivromaner: Bergets döttrar av Anna Jörgensdotter och Svart Kvark av Annica Wennström. Vad händer när kvinnorna skriver arbetarhistoria?

Programledare Kerstin Wixe.