Boris Johnsons låtval, "Louises Bokbuss" och nattligt hinkbärande

41 min

Vad krävs för att rädda flodkräftan? Vill Thomas bli Louises busschaufför? Och vad bör Boris Johnson ha i lurarna i höst?

Idag är Thomas och Louise tillbaka i radio efter sommaruppehållet. Under sommaren har Louise funderat över Brexit i allmänhet och Boris Johnson i synnerhet. Parisa Khakuei, Ekots utsände i Storbritannien, medverkar i dagens talkshow. Hur har Boris Johnson klarat sig hittills? Och hur kommer hans musiksmak att påverka höstens politiska utveckling?

Sverige är mitt uppe i kräftpremiären. Men hur ligger landet för flodkräftan egentligen? Finns det något hopp trots inplantering av signalkräftor, pest och nattligt hinkbärande? Lennart Edsman, kräftforskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet, berättar om vilka krafttag som krävs för att rädda flodkräftan.

Louise är trött på alla uppläxningsprogram i tv. Hon vill att det ska vara mer konstruktivt och mer inriktat på intellektuella åtgärder än att rusta upp en restaurang eller lära någon köra bil. Kort och gott - det tv-tablån saknar är "Louises Bokbuss". Hur ska hon gå tillväga för att sälja in sin idé? Går det att sammanföra med Stefan Löfvén förslag om så kallade ”läslov”? Och vill Thomas bli Louises chaufför?

 Epost: nordegrenepstein@sverigeradio.se

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista