Satir och religion – hur funkar det?

45 min
Hur skojar man om IS? Den libanesiske satirikern Karl Sharro svarar på frågan. Och varför är bristen på humor farlig för religionen? Hör prästen och satirikern Kent Wisti.


Karl Sharro skämtar om politiska  fenomen i Mellanöstern och vilsna västerländska analytiker, och har närmare hundratusen följare på twitter och bloggen KarlRemarks. Kent Wisti är präst och bildkonstnär i Malmö, och menar att bristen på humor är ett hot mot mänskligheten.


Burkinidebatten och Sarkozys återkomst

Vår korrespondent Kajsa Norell rapporterar om hur burkinidebatten påverkar samhällsklimatet i Frankrike, och hur den ger bränsle till Nicolas Sarkozys kommande presidentvalskampanj.


Dela med dig av dina pengar – om du vill vara en god människa.

Möt filantropen Gunilla Follett i ett reportage om religion och välgörenhet, bland hemlösa och IT-miljardärer i Silicon Valley. Signerat Petra Glimåker Socolovsky. Hör också om filantropi i Sverige, gäst är Svenska Dagbladets politiska chefredaktör Tove Lifvendahl.


Om den historiska uppläxningen av Donald Trump

Khizr Khans tal i somras där han erbjuder Trump att låna hans exemplar av den amerikanska konstitutionen lever vidare. Krönika av Kajsa Boglind i Washington.