"Askungen" av Gioacchino Rossini

Här finns inget ljud
I Rossinis version av Askungen är sagoinslagen nedtonade. Istället är det sångarna som får stå för magin och i denna föreställning finns chansen att höra flera nya stjärnskott.

Den italienska mezzosopranen Serena Malfi och tenoren Edgardo Rocha från Uruguay sjunger Askungen och hennes prins i denna föreställning från operan i Lausanne. Båda är i början av sina internationella karriärer, men är redan uppmärksammade bel canto-sångare. Båda har också Rossini som något av en specialitet.

Serena Malfi har gjort rollen som Rosina i Barberaren i Sevilla på flera av de största scenerna i Europa. Edgardo Rocha, som fick börja sina sångstudier i hemlighet hemma i Uruguay, har nu sjungit mot bland annat Cecilia Bartoli och Juan Diego Flórez.

I denna Askungen omges de dessutom av ett färgstarkt sångarlag från Italien och Schweiz som bjuder på smittande Rossini-humor.


Opera i P2: "Askungen" av Gioacchin Rossini

Opera i två akter. Libretto: Jacopo Ferretti
I rollerna:
Angelina (Askungen) - Serena Malfi.
Don Ramiro - Edgardo Rocha.
Don Magnifico - Alexandre Diakoff.
Clorinda - Laure Barras.
Tisbe - Catherine Trottmann.
Dandini - Giorgio Coaduro.
Alidoro - Luigi De Donato.
Lausannes operakör och kammarorkester.
Dirigent: Stefano Ranzani.
Från schweiziska radion. Föreställning 9/10 2015, Lausannes opera.

Programledare: Sara Norling.

Musik som spelats i avsnittet

  • 19.03
    Serena Malfi (Mezzosopran), Edgardo Rocha (Tenor), Alexandre Diakoff (Bas-Baryton), Giorgio Coaduro (Baryton), Laure Barras (Sopran), Catherine Trottmann (Mezzosopran), Luigi De Donato (Bas), Lausanne - Askungen, Akt 1
    Kompositör: Gioacchino Rossini
  • 20.53
    Serena Malfi (Mezzosopran), Edgardo Rocha (Tenor), Alexandre Diakoff (Bas-Baryton), Giorgio Coaduro (Baryton), Laure Barras (Sopran), Catherine Trottmann (Mezzosopran), Luigi De Donato (Bas), Lausanne - Askungen, Akt 2
    Kompositör: Gioacchino Rossini