Dumpstra med Kristian Anttila

Här finns inget ljud
Sommarrepris! Vi dejtar Kristian Anttila bakom livsmedelsbutikens soptunna och går bananas bland prima bananas. Och så pratar vi teatermusik med Matti Ollikainen och ringer Helsingforsälskaren Eva.

Kristian Anttila har inte behövt gå och handla mat på flera år, istället dumpstrar han det mesta han behöver.

– Svinnet är helt absurt. Rent moraliskt har jag allt på min sida, säger han. Vi följer med Kristian på en sen kvällspromenad i Göteborg och pratar om kasserade bananer, nya skivan, om att må psykiskt dåligt och om de finska rötterna i Rovaniemi.

Matti Ollikainen är något av en doldis men hörs bakom artister som Håkan Hellström och Mando Diao. Dessutom är han aktuell med Stockholmspremiären av Fosterlandet som han komponerat musiken till.

– Jag tänker inte på mig själv, det handlar bara om att musiken ska bli perfekt och så vacker som möjligt, beskriver ödmjuka Matti sitt arbete.

I Haloo Helsinki ringer vi till reklamaren Eva Niskanen i Helsingfors som berättar om kärleken och nostalgin hon känner för sin hemstad. Dessutom uppmärksammar vi att Sisuradio och Radio Romano från och med april är syskonredaktioner. Programledaren Margrethe Balok kommer till tvåspråkiga Populastudion och lär oss bland annat att önska glad påsk på romani chib!

Fredag 26 augusti kl 20.40–21.40 i Sisuradio
Programledare Erkki Kuronen och Maija Waris

Programmet sändes första gången 25 mars 2016