Clintons lunginflammation, apanaget och ekens betydelse

41 min
Hillary Clinton har ju drabbats av lunginflammation. Vad bör hon göra om hon vill bli frisk så fort som möjligt? Och stämmer det att en misskött förkylning kan övergå i lunginflammation? Vi reder ut!

Clintons lunginflammation

Elisabet Rünow, infektionsläkare och doktorand vid Infektionskliniken på Skånes regionsjukhus i Malmö medverkar och berättar om lunginflammation, hur den uppstår och hur den bekämpas och hur illa däran Clinton verkar vara.

Apanaget 

I fredags döptes prins Alexander och mycket av rapporteringen handlade om hur gulliga småprinsarna och prinsessorna var. Men Louise Epstein vill veta mer om apanaget. Hur fungerar det egentligen och hur länge kan en prins eller prinsessa försörjas av staten?

Lena Westin, ämnesråd på finansdepartementet och den som tar ställning till hovets äskande efter pengar varje år. Vi frågar Lena Westin, ämnesråd på finansdepartementet.

Ekens betydelse

Och så ska det handla om stora ekar. Hur gör jag om jag vill att en ek i min närhet ska frodas så att den blir gigantisk i framtiden? Och varför är trädet viktigt för den biologiska mångfalden?

Miguel Jaramillo, handläggare på Länsstyrelsen Stockholms naturvårdsenhet, och Tomas Roslin professor i insektsekologi vid Statens Lantbruksuniversitet medverkar.

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Estrid Bengtsdotter

Skriv till oss

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.08
  Travie McCoy & Bruno Mars - EPSTEIN Billionaire - TONAS 0'20
  Album: Lazarus
 • 15.16
  Travie Mccoy, Bruno Mars - Billionaire
  Album: Billionaire
  Kompositör: Philip Lawrence, Adam Levine, Bruno Mars, Travie Mccoy
  Bolag: Fueled By Ramen