Claire Wikholm, Håkan Nesser och Tone Schunnesson i ett program om hundar, knark, frihet och Bruce Springsteen

42 min
Vi återvänder till Arthur Conan Doyles klassiker "Baskervilles hund" och tittar på djupet på en filosoferande hund. Men pratar också en knarkfylld debutroman.

Håkan Nesser har skrivit en bok om sin hund Norton - "Nortons filosofiska betraktelser", som den heter. Och vi undrar hur Håkan vet hur Norton tänker - och hur det känns att vara tvingad att "ta bort" sin hund, och hur det känns att skaffa en ny hund efter det.

Vi återvänder och omläser också "Baskervilles Hund" av Arthur Conan Doyle tillsammans med Claire Wikholm, och enas om att det kan vara den hund det är mest synd om i hela världen.

Bruce Springsteen, som förvisso mest har skrivit om plågade hundar (hund som blir slagen i "Born in the U.S.A", hund på ett ben i "The Wrestler", och en överkörd hund i "Reason to Believe"), har skrivit sina memoarer - och vi har kikat närmre på den.

Och så Sveriges tuffaste debut, som Tone Schunnesson står för, pratar vi om också - tillsammans med Tone. "Tripprapporter" som boken heter, är enligt Tone själv endast 17% självupplevd.

Programledare är Marie Lundström - tillbaks från lunginflammationen.

Musik som spelats i avsnittet

 • 08.30
  Bruce Springsteen - The Wrestler
  Album: Working On A Dream
  Kompositör: Bruce Springsteen
  Bolag: Columbia
 • 08.45
  The Weeknd - The Hills
  Album: The Hills
  Kompositör: Ahmad Balshe, Carlo Montagnese, Emmanuel Nickerson, Abel Tesfaye
  Bolag: Republic Records