Balett vid femtio, hur kan Clinton bli mer av en vildbase och skurken från Follow the Money

41 min
Kan femtio bli det nya fem när det handlar om att börja med balett?

Är tiden efter 50 den rätta att ge sig på långdistanslöpning till eller att träna balett? Vi undersöker hur man ska tänka när det gäller kvinnokroppen och träning efter att man så att säga kommit "halvvägs".

Vad mår vi bäst av, och är det möjligt att gå från helt otränad till superstark?

Mette Aakerholm Gardell, dokumentärfilmare som tränar balett med Verklighetens ballerinor och Agneta Ståhle, professor i sjukgymnastik vid Karolinska Institutet medverkar.

Inför nattens upphaussade debatt mellan Clinton och Trump i Usa frågar sig Louise om det finns något mer att fråga sig.

Ja, det gör det! Hur gör man om man vet med sig att man är en manusbunden och fyrkantig person som framstår träig i debatt - eller en vildbase som avbryter, höjer rösten och är för impulsiv.

Hur gör man för att snabbt träna upp sig för att framstå som balanserad men ändå spontan och klok? Dan Katz, legitimerad psykoterapeut, hjälper oss med tankar.

Tv-serien "Bedrag" (eller Follow the money, som den heter på svenska) är Louises söndagsnöje sedan några veckor tillbaka. Historien handlar om energibolag, ekonomi, pengar - och död förstås. Vi bjuder hit Claes Ljungmark som spelar skurk i denna thriller.

Ja, och så apropå helgens artikel i DN som skriver om att enbart ett av 20 äpplen kommer till användning - resten ruttnar bort: Louise efterlyser en modern lösning på äpplena ska tas till vara.  

Och så får Thomas ge svar på tal om sitt användande av ordet "kulturkofta" - flera lyssnare hörde av sig och var kritiska efter torsdagens sändning från Bokmässan

Slutligen funderar Louises över sina gamla punk-vinyler - är de värda att spara?


Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Ülkü Holago

Vi svarar på nordegrenepstein@sverigesradio.se eller besök oss på vår Facebooksida