Sport och åsikter med konsekvenser

88 min
Har du markerat, sagt ifrån eller tagit ställning för din hjärtefråga i idrottssammanhang – och vad fick det för konsekvenser?

När Kiruna IF:s hockeylag förra året tog ställning för allas lika värde och började spela i regnbågsfärgade tröjor blev de av med både sponsorer och supportrar.

Flera kvinnliga toppidrottare har den senaste tiden valt att tala öppet om det tabubelagda ämnet mens i idrotten och fått reaktioner på det. Och så sent som i veckan avgick sportchefen för Modo hockeys damlag med omedelbar verkan i protest mot vad han tycker är styvmoderlig behandling av damerna i klubben.

I kvällens Karlavagnen vill vi höra om när du eller någon i din närhet tog ställning i idrottssammanhang och vad det fick för konsekvenser.

Tröttnade du på sexistiska skämt i omklädningsrummet och sa ifrån? Påpekade du att ungdomslagen fick de sämsta istiderna och blev sen petad från laget? Gjorde du motstånd mot pennalismen i stallet och fick skit för det?

Vad förändrades på grund av en åsikt du stod på dig om? Ring 099-110 90 och berätta vad du tyckte till om och vad det fick för konsekvenser! Christian Olsson är programledare i programmet som börjar klockan 21.40. Slussen öppnar klockan 21, men redan nu kan du höra av dig på mejl och i våra sociala medier. 

Musik som spelats i avsnittet

 • 21.41
  Roxy Music - Love Is The Drug
  Album: Siren
  Kompositör: Bryan Ferry, Andy Mackay
  Bolag: Virgin
 • 21.56
  Miss Li - Bonfire
  Kompositör: Linda Carlsson, Sonny Gustafsson
  Bolag: Sony