P1 Kultur plockar isär "Absolutely Fabulous"

18 min
"Absolutely Fabulous - The Movie" är filmversionen av tv-serien. P1 Kulturs Roger Wilson reder ut hur den står sig idag, bilden den ger av modebranschen och tittar närmare på genren spinoff-filmer.

Idag det premiär för  "Absolutely Fabulous - The Movie"- långfilmsversionen av tv-serien som drog igång i Storbritannien 1992 och som återkommit med ojämna mellanrum. I Sverige går serien under namnet "Helt hysteriskt".

I centrum står Patsy och Edina (Joanna Lumley och Jennifer Saunders), två kvinnor som fulländat en förmåga att dra in massor av pengar på att göra så lite som möjligt på jobben inom modeindustrin. 

Damernas Världs Chefredaktör Martina Bonnier redde ut hur deras bild av modevärlden stämmer i filmen och serien.

P1 Kulturs Roger Wilson bjöd även in Karin Svensson, frilansande filmskribent och recensent och Jenny Teleman, från Kulturredaktionen, för att reda ut hur bra filmen är och hur rollfigurernas utveckling sett ut under åren.

De fördjupar sig även i den ganska sällan uppmärksammade genre som filmen tillhör: spinoff-filmen och ger sig i kast med frågor som hur populära fungerar rollfigurer på vita duken i osmickrande närbilder, vad en älskad tv-serie kan göra för att lyckas och vad som händer när tv är hetare film.

Lyssna på hela fredagens P1 Kultur med Roger Wilson här