P1 Kultur tisdag 11 oktober

Här finns inget ljud
Var ska vi bo? Hör andra delen i P1 Kulturs serie om boende och bostadsbrist. Biblioteken förbereder sig inför Nobelpriset - vi har följt med. Veckans klassiker: The Zoo Story

Var ska vi bo? Bostadskriser är inget nytt fenomen. Men frågan är om det går att bygga bort den nuvarande? I så fall behövs det byggas 700 000 lägenheter i Sverige de närmsta tio åren. I den andra delen av serien om boendet träffar Katarina Wikars bostadsforskaren Anna Granath Hansson, Dan Hallemar, projektledare på Arkitektur- och Designcentrum i Stockholm och arkitekten Åsa Kallstenius. Och så blir det en rundvandring på hotellhemmet Bjällerkransen i Västertorp i södra Stockholm.  

Veckans Klassikern handlar om den amerikanske dramatikern Edvard Albee som dog tidigare i höst. Han räknas till vad som i USA kallades ”desperata generationen” och vars stora glansnummer var Vem är rädd för Virginia Woolf. Men hans debutpjäs från 1959, The Zoo Story, hålls av många som Albees mest fascinerande pjäs – så också av Maria Edström i dagens Klassiker om The Zoo Story.

Landets bibliotek laddar som vanligt inför torsdagens offentliggörande av vem som får Nobelpriset i litteratur - troliga kandidater ska identifieras och plockas fram. P1 Kultur har följt arbetet på Malmö stadsbibliotek.