En vecka kvar till barnbidraget

93 min
Flingorna är slut och busskorten behöver fyllas på. Det är en vecka kvar till barnbidraget – vilka strategier har du för att hålla dig flytande till den 20:e?

Att ha barn kostar pengar, det är det nog ingen som säger emot. En till mun ska mättas och varmare kläder behövs när den gamla höstjackan blivit för liten och graderna på termometern sjunker.

Själv kan man ju leva på knäckebröd, men ingen förälder vill ju annat än det bästa för sina barn. Men sista veckan före barnbidraget kanske det inte blir någon korv till makaronerna.

Tidigare i höstas kom författaren Elin Johansson ut med barnboken "Veckan före barnbidraget" . Mamman i boken behöver vara inte så lite finurlig för att lösa situationen – men med tejp, lite skattjakt och snällhet kommer man långt. Men det är ju inte så lätt att åka och storhandla om man inte har bil och kanske måste man även stångas med andra föräldrars fördomar.

Vad har du för erfarenheter av att sakna pengar, fast du naturligtvis vill att ditt barn ska äta sig mätt och slippa frysa? Vad snålar du in på? Och hur delaktiga ska barnen vara i den krassa ekonomiska verkligheten? Hur gör du för att barnen ska vara med på vad som gäller men ändå inte bli oroliga?

Ring och prata med Johanna Linder ikväll 099-110 90, telefonslussen är öppen från kl 21.00 och programmet startar 21.40. Det går också bra att höra av sig via mejl eller i våra sociala medier.

Musik som spelats i avsnittet

 • 21.42
  Lars Winnerbäck, Hovet - Min Älskling Har Ett Hjärta Av Snö
  Album: Söndermarken
  Kompositör: Lars Winnerbäck
  Bolag: Sonet
 • 21.56
  Ellie Goulding - Still Falling For You
  Kompositör: Ilya, Tove Lo, Shellback
  Bolag: Polydor