Havererad webbsändning, flyktingguider och en rapport från USA

41 min
Idag är Daniel Alling vid Louise Epsteins sida då Thomas Nordegren rapporterar från USA. Vi undrar varför Sveriges Radios digitala sändningar inte fungerade i morse och hur det är att vara språkvän.

I morse var det problem för många att lyssna digitalt på Sveriges Radios sändningar. Vad var det som hände undrar Louise Epstein - och kommer det att upprepas? Anders Lindholm, teknik- och IT-chef på Sveriges Radio, gästar programmet.

På drygt 120 platser runtom i Sverige finns det kommunala projekt med flyktingguider och språkvänner. Tanken är att personer som varit bosatta här en längre tid matchas med nyanlända. Enligt en ny studie fungerar det här bra; integrationen går helt enkelt snabbare. Hur skulle det här systemet kunna utvecklas? Och hur långt man kan komma med frivilliginsatser? Vi frågar Osman Aytar, docent i socialt arbete vid Mälardalens högskola, och vi ringer upp Camilla Anglemark, språkvän i Eskilstuna.

Thomas Nordegren har rest till USA så istället har Louise Epstein Daniel Alling vid sin sida. Men vi ringer till Thomas för att höra hur det känns att vara på amerikansk mark när det är mindre än en månad kvar till presidentvalet.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Daniel Alling
Producent: Ulrika Lindqvist