Slipsar, tårar, Zlatan, Leipzig och finns det en manlig könshormoncykel?

41 min
Daniel Alling fyller ut Nordegrens kavaj när Thomas är i USA.

Det ska handla om tyskt uttal efter Daniel har fått lyssnarkritik för sitt tyska uttal, vi reder ut. Louise Steinberger från Ekot, tidigare Radio Swedens tyska redaktion, ska hjälpa Daniel till perfektion.

Vi frågar oss om hur gråt och trovärdighet hänger ihop. Är eller uppfattas man mer trovärdig när man gråter i en skuldfråga eller tvärtom? Apropå skidstjärnan Therese Johaugs väldigt gråtutbrott häromdagen med anledning av att hon fastnat i ett dopningstest. Liv Svirsky, legitimerad psykolog och psykoterapeut kommer till studion.

Vi kommer också att prata om hormoner.  De sägs ju ibland kunna skapa både tårar och starka känslor hos kvinnor. Men Daniel vill veta mer om hur han som man påverkas av hormoner. Aleksander Giwercman, professor vid Reproduktionsmedicin i Malmö är med.

Och så är han lite upprörd över att både Barack Obama och Donald Trump ofta har alldeles för långt knutna slipsar. De går långt nedanför byxlinningen och det ser inte klokt ut tycker Daniel som bjudit in Barbro Hedvall för att höra om hon vet varför slipsarna knyts för långa och hur en slips ska se ut när den är knuten.

Försöker de uttrycka något eller är de bara okunniga om hur slipsar ska sitta? 

Och så kommer Zlatan förstås med på ett hörn.

Programledare: Daniel Alling

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Ülkü Holago

Skriv till oss!

nordegrenepstein@sverigesradio.se