Nattvard, historisk landskamp och jojk för påven

41 min
Om lite mindre än två veckor kommer påve Franciskus till Sverige och kort efter han landat kommer det att hållas en ekumenisk gudstjänst i Lunds domkyrka. Katoliker och protestanter är överens om mycket, men fortfarande är det inte möjligt att fira nattvarden tillsammans. Vi fördjupar oss i varför det är så här och om ett gemensamt nattvardsfirande är värt att sträva efter. Dominik Terstriep jesuitpater och kyrkoherde, S:ta Eugenia katolska församling medverkar tillsammans medJoel Halldorf, kyrkohistoriker och ledarskribent på tidningen Dagen. Imorgon kväll kommer Irans och Sveriges fotbollsdamer med största sannolikhet att mötas i en landskamp. Vilket symbolvärde har den här matchen och vad berättar den om kvinnors möjlighet att spela fotboll i Iran? Mahin Alipour, ordförande i Kommittén för försvaret av iranska kvinnors rättigheter, kommenterar. Och så pratar vi med Cariola Rosdotter Eriksson som ska jojka för påven. Thomas Nordegren är självklart med från Las Vegas. Hur är stämnin

Om lite mindre än två veckor kommer påve Franciskus till Sverige och kort efter han landat kommer det att hållas en ekumenisk gudstjänst i Lunds domkyrka. Katoliker och protestanter är överens om mycket, men fortfarande är det inte möjligt att fira nattvarden tillsammans. Vi fördjupar oss i varför det är så här och om ett gemensamt nattvardsfirande är värt att sträva efter. Dominik Terstriep, jesuitpater och kyrkoherde, S:ta Eugenia katolska församling medverkar tillsammans med Joel Halldorf, kyrkohistoriker och ledarskribent på tidningen Dagen.

Imorgon kväll kommer Irans och Sveriges fotbollsdamer med största sannolikhet att mötas i en landskamp. Vilket symbolvärde har den här matchen och vad berättar den om kvinnors möjlighet att spela fotboll i Iran? Mahin Alipour, ordförande i Kommittén för försvaret av iranska kvinnors rättigheter, kommenterar.

Och så pratar vi med Cariola Rosdotter Eriksson som ska jojka för påven.

Thomas Nordegren är självklart med från Las Vegas. Hur är stämningen inför kvällens avslutande presidentvalsdebatt?

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist