Mobiltäckning, fotboll och slutsatser av Löfvens Saudibesök?

41 min
Stefan Löfven besökte Saudiarabien under helgen och jag undrar vilka slutsatser vi kan dra. Hur viktigt är det för Sverige att ha en god relation till Saudi just nu?

Bitte Hammargren, redaktör för Utrikesmagasinet och Mellanösternexpert på Utrikespolitiska institutet, är med och diskuterar det. 

Mobiltäckningen varierar över landet och i dag pratar vi med Gunnel Hedman som driver turistanläggning i Arjeplog om hur mobiltäckningen påverkar verksamheten. Kommunalrådet Tomas Mörtsell (C), Storuman, vill införa en minimumgaranti. Är det ett realistiskt krav? Digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) svarar. 

Och så försöker vi utvärdera den historiska damlandskampen mellan Sverige och Iran. Vad spelar den för roll i det långa loppet? Hur ser utsikterna ut för iranska kvinnor som vill ägna sig åt fotboll? Vi frågar Pezhman Pars som skriver om iransk fotboll på Svenska fans.

Dessutom frågar sig Louise om du som lyssnar möjligen har siktat någon av de fåglar från Ryssland och Asien som av misstag hamnat i Sverige? Sibiriska järnsparven, ökensångaren, brunsångaren, videsångaren, azurmesen eller isabellaskvättaren?

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren 
Producent: Minna Grönfors

Hör av dig till oss!

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.04
  Arméns Musikkår (Strängnäs) (1995), Mats Janhagen - Du Gamla Du Fria
  Album: Musique Royale
  Kompositör: Trad
  Bolag: Serpent
 • 15.08
  Bob Dylan - Subterranean Homesick Blues
  Album: The Very Best Of Bob Dylan
  Kompositör: Bob Dylan
  Bolag: Columbia