Sex och USA-val, pilates på jobbet och "sköna snubbar"

41 min

Hur påverkas USA-valet av sex-snack? Är gåband och pilatesbollen lösningen i ett stillasittande kontorslandskap? Och så blir det kortfilmer om "sköna snubbar".

Vilken roll spelar sex spelar i USA-valet?

Med mindre än en vecka kvar till valet söker Thomas svaret tillsammans med Sveriges Radios Ginna Lindberg som är med oss direkt från USA. Varför är amerikanska medier så besatta av att rapportera om sex i samband med det valet? Och tror Ginna att allt sexsnack kan att påverka resultatet? Dessutom kommer Malena Ivarsson, sexolog, till studion och ger sin analys. Borde vi prata mer om sex inom svensk politik?

Kan gåband och pilatesbollar bli dina nya arbetskamrater?

Umeå universitet har tagit fram en aktiv arbetsplats som testas i på ett kontor i Örnsköldsvik. Tanken är att pröva gränser för ett stillasittande som inte är hälsosamt. På kontoret finns gåband för de som vill gå och läsa samtidigt och pilatesbollar istället för stolar. Viktoria Wahlström, sjukgymnast och doktorand vid Umeå universitet, medverkar i dagens Nordegren & Epstein och berättar mer om initiativet.

Premiär för "Sköna snubbar" ikväll

"Sköna snubbar" är en kortfilmserie i åtta delar om män som mansplainat eller på något sätt kränkt kvinnor. Scenarierna bygger på händelser som kvinnor har delat med sig av och som nu alltså filmatiserats. Beata Rappe, initiativtagare och producent, berättar mer om projektet och varför Sköna snubbar behövs.

 Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Estrid Bengtsdotter

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.04
    United States Marine Band - Hail To The Chief
    Album: ***HAIL TO THE CHIEF*** Utgiven: 2005
    Kompositör: Trad
    Bolag: ALTISSIMO
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista