Ett avsnitt från Melodikrysset
5:36 min
Melodikrysset vecka 44 - 5 november
Lör 05 nov 2016 kl 10:03
Ny lördag och det innebär ett nytt tillfälle att vara detektiv i musikvärlden! Halloween har varit på tapeten och det innebär en chans att ”spöka” ut sig. 

Veckans lyssnarkryssarbild kommer från Lovisa Jonsson som tillverkat en melodikrysset-kostym. Pennan är gjord av papper och har en högtalare i sig som spelar melodikryssets jingel/signaturmelodi. Tack för att vi får låna bilden! Fotografen var Johan Olofsson Vi hoppas såklart att Lovisa vann pris för bästa utklädnad!

Så här skrev Lovisa till oss:

Hej Anders!

Här kommer ett ganska udda mail från mig, jag heter Lovisa och löser Melodikrysset med stort nöje varje lördag trots min ringa ålder på 22 år.
Det började som en familjetradition och fick följa med mig sedan dess, nu upptill Umeå där mina studentkompisar blivit en del av denna morgontradition.
Förra fredagen hade vi halloween maskerad och självklart var jag tvungen att ta tillfället i akt att klä upp mig i melodikrysset-stass. Klänningen har jag och min pappa sytt från grunden och pennan har jag tillverkat av papper, i den finns en högtalare som spelar jingeln till melodikrysset.
Bifogar en bild på ekipaget för att påminna dig om att melodikrysset-eran inte på långa vägar är utdöende.

Tack för att du förgyller allas våra lördagar och hälsa Lennart Palm i Lerum!

Vänliga hälsningar
Lovisa Jonsson


Nu kanske inte alla gick på maskerad utklädda som melodikrysset, men ni kanske har bilder på andra roliga kreationer. Dela gärna med er! 

Varje vecka är det tusentals lyssnare som samlas och kryssar tillsammans på sociala medier. 

Vill du dela med dig av hur det ser ut när du löser Melodikrysset kan du alltid ta en bild och dela på till exempel Instagram och Twitter och tagga den med #Melodikrysset så hittar vi den.

Använder du Facebook så har vi en egen sida där som heter Melodikrysset där alla får vara med och man kan se vad som händer där även om man inte har ett eget konto. 

Här kan du kika på Facebooksidan!

Det går också självfallet lika bra att mejla eller skriva brev till oss.

melodikrysset@sverigesradio.se    

eller skriv ett brev till:

Melodikrysset
Sveriges Radio P4
109 12 Stockholm


 

Melodikrysset är ett musikaliskt korsord med Anders Eldeman. Melodikrysset går att lösa här på sverigesradio.se/melodikrysset och i vår app till och med onsdag. 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".