Till och med utomjordingar skulle älska det!

Här finns inget ljud

I första programmet i höst med programledaren Helena Lopac får du bl a möta ljudkonstnären och musikern Lisa Nordström och den tunisiske musikern Heny Maatar a k a 52Hertzwhale.

Vi ska under hösten följa tonsättaren Lisa Nordström när hon skapar ett nytt radioeget verk, på beställning av Sveriges Radio. Vi möter henne för första gången i studion i Göteborg när hon precis ska påbörja arbetet.

En ensam val simmar i världshaven och sjunger på en egen frekvens, 52 Hz. Det är den tunisiske musikern Heny Maatar, som korsar alla genregränser, - och som tog namnet 52Hertzwhale.

Det blir radiopremiär för ljudkonstnären och tonsättaren Camilla Söderbergs stycke ”Communication”, som bygger på ljudet av stenar.

Vi återupptäcker dessutom en svensk tonsättares elektroniska musik: Carin Malmlöf-Forsslings ”En värld i världen” från slutet av 1970-talet, med ljud från Falu koppargruva.

Det blir också musik av svenska Sissel Wincent, nytt från Marshall Applewhite X The Friend, Maayan Nidam, Vesa-Matti Kivioja, med flera.

Musik som spelats i avsnittet

 • 20.39
  Camilla Söderberg - Communication
  Kompositör: Camilla Söderberg
  Bolag: NOT ON LABEL
 • 21.22
  Maayan Nidam - Justice For Some
  Kompositör: Maayan Nidam
  Bolag: TRIP
 • 21.32
  Carin Malmlöf-Forssling, Miklós Maros, Johan Thorén - En Värld I Världen
  Album: En Värld I Världen
  Kompositör: Carin Malmlöf-Forssling
  Bolag: OAK GROVE
 • 21.50
  Kompjotr Eplektrika - Ktother
  Kompositör: Mats Björk
  Bolag: Eplektrik Audio
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".