Komplicerad moderskärlek, och så två internationella författare som besöker Stockholm och Lundströms bokradio.

41 min
Ensamhetens styrka och svaghet i Linn Ullmans nya roman, amerikanskt uppror när vi möter Jamaica Kincaid och så träffar vi den japanska poeten Hiromi Itō.

"Att se, att minnas, att begripa."

Så lyder första meningen i Linn Ullmans nya roman "De oroliga." Berättelsen är en genreöverskridande roman som pendlar mellan fiktion och självbiografi. Om en flickas barndom, stark kärlek, ensamhet, och hur det var att växa upp med Ingmar Bergman som pappa och Liv Ullman som mamma. 

Det blir ett samtal om bland annat ensamhetens stryka, komplicerad moderskärlek och de ljudinspelningar som hon gjorde med sin pappa Ingmar Bergman innan han dog.

I helgen drar även Stockholm Literature festival igång. Vi träffar den amerikanska författaren Jamaica Kincaid. Och så är den japanska poeten Hiromi Itō här och berättar om sin diktsamling "Gratulerar till din förgörelse".

Musiken som spelas i programmet hittar du på vår egna Spotify-spellista, dit når du enklast genom att följa nedan externa länk! Om du vill kan du också prenumerera på listan (gratis, såklart), så får du alltid veta när vi lägger till mer ny musik från programmet.