De mördades i Bataclan i Paris

46 min
Mathias och Marie var två av dem som mördades i terrorattentatet mot konserthallen Bataclan i Paris, 13 november ifjol. Vår reporter Anna Trenning har träffat föräldrarna ett år efter dådet.

 

Svenska hijabis kliver fram på scenen

De har blivit kallade ”muslimhora”, blivit ifrågasatta och terroriststämplade. Nu kliver fem unga muslimska kvinnor fram på en teaterscen och berättar om sina olika erfarenheter och drömmar, i föreställningen Svenska Hijabis. Möt två av dem, Benin Al Najjar och Shama Vafaipour i ett samtal om slöjan.

 

Ska tiggeri förbjudas?

Moderaterna i Stockholm vill skärpa lagstiftningen och införa ett lokalt förbud mot tiggeri i Stockholm. Vilka är argumenten och vad skulle det lösa? Och går det att kriminalisera fattigdom? Moderaternas oppositionsborgarråd i Stockholm, Anna König Jerlmyr och  socialborgarrådet Åsa Lindhagen (Mp) möts i vår studio.

 

Vilken politisk dröm har lett till att USA:s nya president heter Donald Trump?

Hur splittrad är världens mäktigaste nation? Och vilken betydelse har de kristna väljarna haft för valresultatet? Hör Fredrik Gregorius, lektor i religionsvetenskap vid Linköpings Universitet, och frilansreportern Petra Socolovsky som rest mycket och rapporterat från Trumpland.