Stefan Ingves om Riksbankens experimentverkstad

57 min

Styrräntan i Sverige är historiskt låg. Men är det här bra eller dåligt för Sverige? Minusräntan beskrivs som ett experiment som ingen vet hur det ska sluta.

I Ekots lördagsintervju riktar riksbankens chef Stefan Ingves kraftig kritik mot hur politiken har skött svenskarnas allt större bolåneskulder. Han menar också att Sverige som ett litet exportberoende land kan få problem om den nyvalde amerikanske presidenten Donald Trump gör verklighet av sina vallöften att riva upp ett antal internationella frihandelsavtal.
Analysen gör Ekonomiekots Kristian Åström.

Sedan om vad de svenska har lärt sig av det amerikanska valet och den missnöjda väljarskara som i Sverige i stor utsträckning lämnat de etablerade partierna och röstat på Sverigedemokraterna. Hör partisekreterarna Richard Jomshof (Sd), Tomas Tobé (M) och Lena Rådström Baastad (S) beskriva sina partiers relation till missnöjda väljare och kritiken mot "etablissemanget".
Och är partierna på rätt väg eller har de tappat greppet om väljarna? Före detta partistrategerna Gunilla Sjöberg (M) och Nina Wadensjö (S) resonerar.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".