Stina med den balettdansande hönsfarmaren Linus

89 min
”Jag undrar varför många bli misstänksamma när de förstår att en människa har flera strängar på sin lyra och rör sig mellan olika världar?” Stina Wollter

Det började när han var barn med ett munspel i ett omusikaliskt sammanhang och idag går han sitt sista år på Balettakademien med musikalinriktning.

Söndagens gäst Linus Wallberg menar att det är mycket som råkat hända i hans liv och alltså inte är resultatet av tidiga val och medvetna beslut, eller en imponerande drivkraft. Han fick t.o.m. skuldkänslor när han kom in på den utbildning han går nu.

Musik, dans och sång är inte det enda i Linus liv, eftersom kontakten med jorden och hans höns är viktig. I deras sällskap lämnar han balettbubblan och kan släppa fokuset på hans viktigaste verktyg – den egna kroppen.

I den bästa av världar skulle han ha både och; stå på scenen med allt vad det innebär att press och prestation men också glädje och samtidigt bo på landet och ha kontakt med några slags rötter.

Hör Stina och Linus samtala på söndag kl 22-23.

Du som lyssnar, hur ser du på ditt yrkesval idag?
Eller har du inte valt ännu? Eller har du valt om?

Vilka är dina drivkrafter?

Linus ser musiken som en hobby - vad är musik i din värld? Mer än så eller mindre?

Vad betyder kontakt med djur och natur för dig?
Är det t o m ditt levebröd?

Ring 018 – 17 40 20 på söndag kl 22-00 för att prata med Stina per telefon efter kl 23. Maila när du vill till sondagsstina@sverigesradio.se och skicka med ditt telefonnummer om du vill bli uppringd!