Hälsotrenden – vår nya religion.

44 min
Är gymmet den nya kyrkan? Är du hälsofrälst eller en syndare? Möt forskaren Britta Pelters, om den religiösa dimensionen av vår strävan efter god hälsa.

 

 

Hur har IS propaganda förändrats av slaget om Mosul?

Terrorgruppen IS är känd för sin väloljade propagandamaskin. Men hur påverkas terrorgruppens budskap till världen nu när man pressas tillbaka i de militära striderna i den irakiska staden Mosul? Hör terrorforskarna Peder Hyllengren och Pieter van Ostayen i ett reportage signerat Alexandra Sandels.

Vår mellanösternkorrespondent Johan-Mathias Sommarström ger oss också en aktuell bild av den militära och politiska händelseutvecklingen i Mosul.

 

 

– Jag blev pytte pytteliten i någonting väldigt stort.

Så beskriver Åsa Simma känslan av att framföra en jojk som samtidigt är en samisk bön till himlen och jorden. Och hennes jojk är nu en del i konstnären James Webbs ljudkonstverk Prayer Stockholm, där han spelat in hundratals böner i en religiös kartläggning av Stockholm. Vår reporter Matilda Ljungkvist har följt James Webb i hans bönejakt.

 

 

Så slår Svenska kyrkans besparingskrav mot en liten församling.

Svenska kyrkan ska spara 500 000 kronor per dag fram till år 2030. Men redan nu får besparingskraven stora konsekvenser i mindre församlingar. Vi pejlar läget med Lena Skoting, kyrkoherde i Säffle.