Ett avsnitt från P2 Live
KONSERT: Bazar Blå + Erika & Cecilia
Tis 08 nov 2016 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Lyssna på två konserter från Stallet i Stockholm, bland annat med spelmansduon Erika & Cecilia.

Bazar Blå har i tjugo år odlat ett omisskännligt sound. En musik som stillsamt seglar över jordens skiftande landskap som kan trollbinda vem som helst. Nu har trion med nyckelharpisten Johan Hedin, basisten Björn Meyer och slagverkaren Fredrik Gille tagit ytterligare ett steg i sin förfining av sin alldeles egna musik. Nyligen släppte man sitt sjätte album ”Twenty”. Här hör vi Bazar Blå livs levande i den första delen från ett utsålt Stallet i Stockholm 30 november.

Spelmansduon Cecilia Österholm och Erika Lindgren Liljenstolpe har kamperat ihop i snart 15 år. Och dom släpper inte greppet om varandra, trots att de båda har en mängd olika projekt var för sig. De har odlat mycket av sitt systraskap på allehanda spelmansstämmor och ingår båda i ”Systraskap”, ensemblen och projektet som Benny Andersson har tagit under sina vingar med att bland annat ge ut en hyllat album. Fiolisten Erika är uppvuxen i uppländska Vendel, nyckalharpospelaren Cecilia i lika uppländska Östhammar. Så låtar från Uppland och annorstädes och en hel del eget hör vi i en inspelning från Stallet i Stockholm 13 oktober.  

Programledare och producent: Mats Einarsson

  1. Bazar Blå: Johan Hedin, nyckelharpor, Björn Meyer, bas, Fredrik Gille, slagverk. Första delen av konsert 30/9, Stallet, Stockholm. 
  2. Cecilia Österholm, nyckelharpor, sång, Erik Lindgren Liljenstolpe, fiol, sång. Konsert 13/10, Stallet, Stockholm.

Musik som spelats i avsnittet

  • 20.26
    Erika Lindgren Liljenstolpe, Fiol, Sång, Cecilia Österholm, Nyckelharpor, Sång. - Blekingepolskan
    Kompositör: Trad Efter Viksta Lasse
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".