Negativt tänkande, amerikanska extremhögern och virtual reality

41 min
I dag vikarierar Lisa Bergström för Louise. Vi pratar motivation och negativt tänkande och utforskar extremhögern i USA. Och hur kan virtual reality utvecklas?

I dag är Louise på kurs. Vid rodret för dagens Nordegren & Epstein hittar vi istället Lisa Bergström med Thomas Nordegren som bisittare. Lisa Bergström är kritiker och reporter på kulturredaktionen och har också varit kulturkorrespondent för Sveriges Radio.

Så kan negativa tankar påverka oss positivt

Lisa kommer från Norrköping och har bjudit in en av sina drömgäster – David Mitov Nilsson, målvakt i IFK Norrköping, till dagens program. 

Vi ska prata om motivation och inställning till livet med psykologen Ida Hallgren. Hon har hållit kurs i negativt tänkande; något som kanske kan göra oss mer välmående?

Hör hur hon svarar här!

Amerikanska extremhögern

De senaste dagarna har klipp från ett möte med den amerikanska extremhögern spridits på nätet. Vi undersöker hur den amerikanska extremhögern ser ut? Jonathan Leman, från stiftelsen Expo, är med oss i dagens talkshow.  

Dessutom undrar Lisa hur virtual reality (virutell verklighet) skulle behöva utvecklas för att det verkligen ska kännas verkligt. Simon Niedenthal, lektor i spelstudier vid Malmö högskola, medverkar.

Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programledare: Lisa Bergström
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ülkü Holago