Ett avsnitt från Människor och tro
45 min
Jakt på kärlek på religiösa dejtingsidor
Tor 24 nov 2016 kl 14:03
Hur viktigt är det att dela religion med den man älskar? Möt Sara som hittade kärleken på muslimträff.se, och nu förbereder för bröllop. Hör Alexandra Sandels reportage om religiösa dejtingsajter.

 

”Jag är Gud” – ståuppkomikern Marika Carlsson om sin show och sin inre pingstvän.

Ståuppkomikern Marika Carlsson är aktuell med sin uppmärksammade show ”Jag är Gud”. En uppgörelse med hennes frikyrkliga uppväxt, Bibeln, böner, dubbelmoral och livsförnekelse. Hör Marika Carlsson om hennes väg från religiös fanatiker till en fri kvinna.

 

Vilket militärt stöd ska Sverige ge till de utsatta minoriteterna i Irak?

Just nu behandlas en proposition i riksdagen om att Sverige ska utöka sitt engagemang i Irak. Men vilka grupper ska stödjas? Vilken roll ska Sverige spela? Socialdemokraternas Kent Härstedt och Liberalernas Robert Hannah möts i studio 12.

 

Ett återförenat Cypern - bara en dröm?

Hoppet om fred var stort inför veckans förhandlingar i den över 40 år långa konflikten mellan turk- och grekcyprioter, men i måndags kväll bröts förhandlingarna utan resultat. Däremot finns nu en öppen dialog mellan de religiösa ledarna i landet. Vilken roll kan det spela för Cyperns framtid? Hör Peter Weiderud, chef för Svenska Institutet i Alexandria, som arbetat med frågan i många år.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".