Sömnlösa nätter

88 min

Vi har nog alla legat där och vridit och vänt på oss. Kanske räknat får, kollat på klockan eller druckit vatten. I kväll vill vi prata om sömn – eller bristen på densamma.

I veckan som gick kunde vi läsa en artikelserie om sömn i Svenska Dagbladet, där många läsare kom med frågor och svar. Och sömnen är ju en stor del av våra liv – ungefär en tredjedel närmare bestämt.

Sömn är helt livsviktigt för att hjärnan och kroppen ska kunna återhämta sig och fungera när vi är vakna. Det är inte för inte som den som är lättretlig och i dålig form på jobbet kan beskyllas för att ha vaknat på fel sida.

Och de flesta av oss har väl någon gång varit med om att det är svårt att sova eller komma till ro.

När har du varit sömnlös, och vad var det som utlöste det? Vad gör du när du inte kan sova: virkar världens längsta halsduk, lär dig ett nytt språk eller bakar kakor?

Vad är det konstigaste du har gjort i ett desperat försök att lura kroppen att sova? Är din insomni så svår att du behövt byta jobb eller sluta plugga – helt enkelt för att det är stört omöjligt att ta sig upp på morgonen? Och vad är det längsta du har gått utan sömn?

I kväll vill Peter Wahlbeck höra dina berättelser om sömnlöshet och bästa tips för att somna! Som vanligt drar vi igång 21:40, men slussen öppnar redan klockan 21. Dit ringer du på 099-110 90. 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista