Stina om Antons alla landningar och tornedalska arv

90 min
"Jag har landat i att mitt geografiska "hemma" nog är lite flytande. Jag är för tillfället lycklig att jag landat och kommit hem i min kropp." Stina Wollter

Söndagens gäst Anton Ersson landar på sätt och vis överallt och hela tiden, eftersom han är flygvärd – vilket han drömt om sen barnsben och han länge har kämpat för att bli.

Men ändå är det som att han är i ständig rörelse, på väg mot nya mål. Det är bara när han närmar sig Cypern, han tänker i termer av att landa. Hjärtat börjar dunka som fort han närmar sig denna ö.

Och så håller han sitt tornedalska arv högt. Med sin farmor och farfar kunde Anton prata meänkieli, ett av Sveriges officiella minoritetsspråk. Att hälsa på dom var som att komma in i en helt annan och ouppkopplad värld. I en tid där vi vill ha allt och köper oss saker, såg Anton hur man kan bygga ett liv av ingenting - och på kärlek.

Anton har visserligen sitt drömjobb och på andra sätt levde han sin dröm fram tills helt nyligen, men nu letar han efter den. Hör Stina och Antons samtal på söndag kl 22-23.

Du som lyssnar, var landar du? Varför just där? Eller landar du inte alls? Hur är det?

Ser du dig liksom Anton som en väldigt social person? Vad har det fört med sig? Eller hur skulle du beskriva dig själv?
På vad sätt får du utlopp för den sidan av dig?

Vill du berätta om flerspråkighet? Att ha tillgång till flera kulturer? På vad sätt det eventuellt hindrar dig respektive är en tillgång i ditt liv? Vill du t.o.m. prata om ditt tornedalska arv och vad du känner för det?

Ring 018 – 17 40 20 på söndag kl 22-00 för att prata med Stina efter kl 23. Mail kan du skicka när som helst till sondagsstina@sverigesradio.se och skicka med ditt telefonnummer om du vill bli uppringd!