Bowies Lazarus, Livsmedelsverkets fänkålsvarning och Italiens folkomröstning

41 min
Hur farligt är egentligen fänkålste och vad händer i Italien? Vi pratar med SVTs korrespondent Kristina Kappelin i Rom och så reder vi ut science fiction-referenserna i David Bowies Lazarus.

Vad händer i Italien?

På söndag är det folkomröstning om grundlagen i Italien och Matteo Renzis regeringen ser ut att falla. Beppo Grillo som vill lämna eurosamarbetet ser ut att få en nyckelroll. Det pratar vi om med SVTs korrespondent Kristina Kappelin som medverkar från Rom.

Hur farligt är egentligen fänkålsté?

Thomas Nordegren försöker reda ut hur vi ska tolka medierapporteringen om Livsmedelsverkets fänkålsvarning riktad till ammande och små barn. Barnmorskan Kirsten Nirstedt som arbetat med alternativ medicin och kost medverkar.

David Bowies musikal Lazarus

Thomas har också varit i London och sett David Bowies musikal Lazarus Musical. Men han hade lite svårt för alla science-fictionreferenser eftersom musikalen bygger på boken "The Man Who Fell to Earth”. David Bowie var besatt av den och Thomas undrar vad han vill han säga med handlingen där besökare från rymden mördar en ung kvinna och en vit vätska pumpas ut över scenen.

Vi tar en science fiction-expert till hjälp. John Henri Holmberg, skribent och populärlitteraturhistoriker är med för att reda ut det. 

 

Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se 

Facebook: Nordegren & Epstein i P1

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Ülkü Holago