"Vi har haft en osund kultur i vår församling i Knutby".

45 min
Det säger pastorn i Filadelfiaförsamlingen i Knutby, Peter Gembäck, som nu talar om självkritik och att göra upp med historien efter att Åsa Waldau och tidigare pastorn Urban Fält lämnat församlingen.

 

Undergången är nära!

Tanken om att apokalypsen närmar sig och att världen snart ska förintas och återfödas förenar en mängd olika sekter och rörelser, allt från Guds barn till islamistiska självmordsbombare. Religionsvetaren Britta Gullin har tittat närmare på vad som förenar dessa grupper i boken ”Slutet är nära”, och gästar oss på Människor och tro.

 

Djihad – teatersuccén om jihadismens rötter.

Den belgiske författaren och teatermannen Ismaël Saidi ligger bakom teaterföreställningen Djihad, om tre män som åker för att kriga med IS i Syrien. Föreställningen har blivit en formidabel publiksuccé och används nu i belgiska och franska skolor för att få igång en diskussion om jihadismen bland ungdomar. Vår reporter Anna Trenning Himmelsbach har sett föreställningen och träffat Ismael Saidi.

 

Pågår en etnisk rensning i Burma?

Det kommer rapporter om fruktansvärda övergrepp i Burma mot den muslimska minoriteten rohingya, och Burmas ledare och tillika mottagare av Nobels fredspris, Aung San Suu Kyi, får nu svidande kritik för att hon inte stoppar mördandet och förföljelserna. Hör vår korrespondent Margita Boström och Abul Kalam, ordförande i The Sedish Rohingya Association.