Michael Fannon, Danny Saucedo och Lisa Ajax utgör utmanartrion

1:57 min
Lisa Ajax och Michael Fannon står för julfirandet bland utmanarna medans Danny Saucedo lever på minnen via film när han tolkar Little Jinder. Micke Cederberg presenterar veckans Svensktoppslista.

Michael Fannon - Sedan Michael vann Svensktoppen Nästa 2015 har han inte legat på latsidan utan regelbundet givit ut singlar. Det här året får vi ytterligare en jullåt från honom där även hans mamma varit med och skrivit den. Låten sätter fokus på det sorgsna och trasiga som även finns i vår värld. Den belyser att alla inte nås av högtidens gemenskap utanför de juldekorerade fönstren vi ser. "Dom Som Julen Aldrig Når" är en låt för alla som inte nås av denna värme.

Danny Saucedo - Många har favoriserat Danny bland årets Så Mycket Bättre-deltagare och inte minst genom denna utmanare som heter "Super 8". Låten har knappt ett år på nacken som från början skrevs och spelades in av Little Jinder. I mitten av januari ska Danny sätta upp en show på Hamburger Börs i Stockholm som pågår till och med april. Mycket sång, dans, videoteknik, ljus- och ljudeffekter utlovas.

Lisa Ajax - Lisa gör sitt för att bidra med julstämningen i år. Hon har en enda önskan och den förmedlar hon genom titeln på sin utmanare. Den heter "Santa Bring My Baby To Me". Lisa har alltid velat släppa en jullåt eftersom denna högtid är en av hennes favoriter och hon brinner dessutom för julmusik. Lisa är också aktuell för att tävla igen i Melodifestivalen. Hennes bidrag 2017 heter "I Don't Give A".