Stina och Jennys rätt till sina uttryck

87 min
”Du vet inget om min kropps historia innan vi pratat. Alltså kan du inte egentligen varken döma eller bedöma mig baserat på det yttre. Ändå är det just det som sker hela tiden.” Stina Wollter

Söndagens gäst Jenny Hasselmark är väl medveten om att hon kan uppfattas som provocerande bara genom sin uppenbarelse och bl.a. för att hon har gjort skönhetsingrepp. Ena dagen har hon peruk, är sminkad, visar sina tatueringar eller går ut med rakad skalle, andra dagar gömmer hon sig i en luvtröja, helt osminkad och vill bara vara osynlig. Det är så hon fungerar, Jenny, och hon har ett stort behov av att få uttrycka sig olika och att humöret får styra hur hon är och ser ut. För henne är det liktydigt med frihet.

Hon älskar att experimentera och önskar att alla fick, vågade och tog chansen att göra mer som dom vill och känner för. Och att ingen ska bli dömd för det. För den som tittar bakom ingreppen, ser en helt annan Jenny än den hon visar upp. En skörstark, jordnära, exhibitionist som är både slängd i käften, blyg och provocerande - för vissa.

För fem månader sedan hände något Jenny aldrig trodde att hon skulle få uppleva; hon blev mamma. Det har gjort henne mindre egoistisk, vilket hon tycker är bra. Hon älskar moderskapet och skulle samtidigt vilja att vi pratade mer om föräldraskapets baksidor.

Hör Stina och Jennys samtal om självbilder och andras bilder av en människa, om att vara rebell, om gränser och begränsningar.

Du som lyssnar; är din yta en rustning eller ett ställningstagande, ett uttryckssätt, ett motstånd? Eller är du kanske trött på hela utseendefixeringen? Vad säger ditt yttre om dig?

Är du lika odramatisk i din relation till t.ex. tatueringar och skönhetsingrepp som kvällens gäst Jenny, eller protesterar du mot hela den industri som vuxit fram? Har du lyckats skapa sammanhang omkring dig där du kan slappna av från kraven och idealen?

Hur vill du lyfta föräldraskapets baksidor- ett ämne som trots all öppenhet ännu verkar vara tabubelagt?

Ring på söndag kl 22-00 på nummer 018 – 17 40 20 för att prata med Stina efter kl 23.00. Eller maila när du vill till sondagsstina@svergiesradio.se och glöm inte ditt telefonnummer om du vill bli uppringd.