Nya tider, nya ledare

29 min

I Egypten får unga opinionsbildare svensk utbildning i samhällsförändring. Med hjälp av bloggar, Twitter, Facebook och Youtube ska de försöka förändra de arabiska auktoritära staterna inifrån. I Nordirland hårdnar kampen mellan olika katolska grupper. Utbrytargrupper ur IRA som Real IRA utmanar, och till och med mordhotar de gamla ledarna och kallar dem förädare. I USA måste Barack Obama göra upp med oförätter begågna under Bush-eran.

I Egypten får unga opinionsbildare svensk utbildning i samhällsförändring. Med hjälp av bloggar, twitter, Facebook och Youtube ska de försöka förändra de arabiska auktoritära staterna innifrån. Cecilia Uddén har träffat några av de unga ledarna.

I Nordirland hårdnar kampen mellan olika katolska grupper. Utbrytargrupper ur IRA som Real IRA utmanar, och till och med mordhotar de gamla ledarna och kallar dem förädare. Maria Eksedler har besökt Belfast katolska områden.

I USA måste Barack Obama göra upp med oförätter begågna under Bush-eran. Och diskussionen är hätsk om huruvida de nu avslöjade förhörsmetoderna mot misstänkta terrorister var tortyr eller bara ”förstärkta förhörsmetoder”. Daniel Alling har intervjuat en av de förhörsledare som nu gett sig in i debatten.

Programledare Kajsa Boglind

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".