Ett avsnitt från Dagens dikt
"Det är över nu, stackars vän" av Bob Dylan
Lör 10 dec 2016 kl 12:01
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Bob Dylan är Månadens diktare i P1 under december. Hör här hans"Det är över nu, stackars vän" som översatts av Olle Thörnwall. Richard Turpin läser.

Bob Dylan får årets Nobelpris i litteratur för att han ”skapat nya poetiska uttryck inom den stora amerikanska sångtraditionen”, så lyder Svenska Akademiens motivering.

”Han är en stor poet i den stora engelskspråkiga traditionen från Milton och Blake och framåt”, sade Akademiens Sara Danius när priset tillkännagavs i oktober.

Bob Dylan har varit en frontfigur på den internationella musikscenen i över femtio år och gett ut totalt 59 musikalbum. Dessutom har han skrivit en roman och första delen av en självbiografisk trilogi. Han har fått ett stort antal utmärkelser och priser, bland dom det svenska Polar-priset 2000.

Denna vecka läser skådespelaren Richard Turpin en av Dylans texter varje dag i svensk översättning, därefter framför Bob Dylan den engelska originalsången.

Musik Bob Dylan:"It´s All Over Now, Baby Blue" (Bringing It All Back Home, 1965).

Exekutör Bob Dylan, sång, gitarr och munspel

Musik som spelats i avsnittet

  • 12.00
    Bob Dylan - It's All Over Now Baby Blue
    Album: Bob Dylan Greatest Hits
    Kompositör: Bob Dylan
    Bolag: COLUMBIA
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".