Låt mig få tända ett ljus!

Här finns inget ljud
Nu är det bara tretton dagar kvar tills Sanna Nielsen tänder juleljuset i SVT. Men vi startar med att sätta fyr redan nu - med Siv Pettersson och hennes klassiker från 1972.

Siv Pettersson från Stockholm upptäcktes av radioproducenterna Rune Hallberg och Bengt Grafström i Malmö, när hon en dag som 16-åring travade in i studion med sin gitarr på en audition för blivande stjärnor. Hon fängslade de garvade herrarna, som snabbt slog en signal till Stikkan Andersson, som nästan lika snabbt gav den lilla sångfågeln ett skivkontrakt. Med Låt mig få tända ett ljus vann hon alla svenskars hjärta. Tyvärr hann hon inte ens fylla 20 år innan hon omkom i en bilolycka. Men låten blev en klassiker.

I dagens Efter sex - Ulf Elfving med låtarna du aldrig glömmer blir det också en hel del julmusik förstås. Kerstin Behrendtz har med varsam hand plockat fram de finaste stämningsfulla julpärlorna som vi minns från förr. Det bjuds på Step into Christmas med Elton John, Christmas every day med Smokey Robinson and The Miracles, Let it snow med Dean Martin, Christmas on my mind med Hep Stars, Jul i Vilda Västern med Cacka Israelsson och en handfull julsånger till.

Så välkommen att tända det tredje adventsljuset, ligga kvar i sängen och njut med oss. Och för dig som hellre vill lyssna senare så har du länk till spotify-lista nedan.