Hikikomori - barnen som stänger in sig.

29 min
Barnen: Hikikomori- barnen som stänger in sig. I Tokyo och i Japan har det nya skolåret just börjat, men inte för alla. Uppemot en miljon japanska unga har låst in sig på sina rum och de vägrar att komma ut. De kallas hikikomori – de som stänger in sig. I veckans Barnen besöker vi Tokyo och möter några av de ungdomar som under många år isolerat sig från omvärlden. Varför stängde de sina dörrar? Ni får också träffa människor som jobbar med att hjälpa ungdomarna tillbaka till livet. Reporter Jon Thunqvist, producent Emmy Bergkvist.

 
Tokyo är världens största storstad. Ingen annanstans bor det så många på så liten yta som där. Det är ett myller av människor som handlar, jobbar, reser och går i skolan. Tre miljoner av dem är ungdomar.
 
I Tokyo och i Japan har det nya skolåret just börjat, men inte för alla. Uppemot en miljon japanska unga har låst in sig på sina rum och de vägrar att komma ut. De kallas hikikomori – de som stänger in sig.

I veckans Barnen besöker vi Tokyo och möter några av de ungdomar som under många år isolerat sig från omvärlden. Varför stängde de sina dörrar? Ni får också träffa människor som jobbar med att hjälpa ungdomarna tillbaka till livet.

Reporter: Jon Thunqvist
Producent: Emmy Bergkvist

---------------------------------------------------------------------– 
Vill du höra mer om barn och unga i Japan? Då kan du lyssna på Ylva Mårtens serie om barn i Japan som vi sände 2006.