Landsbygden het, Zsa Zsa har lämnat oss och Stockholms topplacering som hbtq-stad

41 min

I dag har vi Ekots inrikeskommentator Tomas Ramberg som bisittare, då passar det bra att prata politik och året som gått. Kommer till exempel Sverige utanför storstäderna att få mer uppmärksamhet?

Hur het är landsbygden?

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) kommer till studion för att svara på frågor om hur landsbygden ska kunna leva. Tidigare har han sagt att Norge kan tjäna som förebild. Vi undrar förstås hur han menar att det kan gå till.

Zsa Zsa har lämnat oss

En av Hollywoods citatmaskiner och stora stjärnor, Zsa Zsa Gabor har lämnat oss. Hon blev hela 99 år gammal och slog igenom på 50-talet. Hon var dock inte känd bara som skådespelare i drömfabriken utan också för sin humor och antalet äktenskap hon ingick. Sten Hedman som arbetat som nöjesjournalist sen 60-talet minns en stjärna som redan då hade ersatts av andra, men ändå hängde kvar.

Stockholm - världens bästa up-and-coming gay-stad

Och nu visar en nätomröstning att Stockholm är världens bästa up-and-coming gay-stad i världen enligt sajten gaycities.com.  Men, vi undrar försiktigt hur vi kan göra för att gå från årets rookie till att slåss om topplacering mot städer som San Francisco, Berlin. New York och Los Angeles.  Flera barer, klubbar, fester? Eller mera progressiv beslut i politiken? Thomas Andersson - VD för Visit Stockholm kommer hit och ger sin syn på resultatet. 


Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Tomas Ramberg
Producent: Anders Backlund

Nordegren & Espstein i P1 på Facebook

Mejla oss:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista